Eat&Drink tips Amsterdam

Amsterdam on pullollaan loistavia ravintoloita. Tässä listassa on paikkoja, joissa minä olen ehtinyt käydä ja joista tykkään. Päivitän listaa jatkuvasti. Katso myös vinkkini lapsiperheille sekä vinkit parhaista markkinoista.

Amsterdam is full of good restaurants. This is a list of places I have visited and really liked. I update the list constantly. See also my tips for families and my list of nice outside markets.

Omelegg

Ferdinand Bolstraat 143 (De Pijp)

IMG_7687   IMG_7690

Hyvän tuulen aamiais- tai lounaspaikka. Erikoisuutena omeletit mutta muutakin löytyy. Hauskat kippuraviiksimiehet tarjoilevat.

A breakfast or lunch place of good mood. Omelettes are really the thing here but there are also sandwiches and salads on the menu. Handsome men with curved mustaches serving.

Bakers and Roasters

Eerste Jacob van Campenstraat 40 (De Pijp), bakersandroasters.com

Sannankupla_bakersandroasters Sannankupla_bakersandroasters2

Ihana brunssimesta. Kokeile Huevos Rancheros’ia tai Navajo Eggs’iä! Myös huikeat leivonnaiset. Paikka on suosittu, joten lauantaiaamuisin joutuu helposti vähän odottelemaan.

A cool brunch place. Try Huevos Rancheros or Navajo Eggs! They also have lovely cakes and pastries. The place is popular, so you might need to queue a bit on at least Saturday mornings.

Corner Bakery

Johannes Vermeerstraat 40 (Museumkwartier)

 Sannankupla_cornerbakery

Cornerbakery_salmonsandwichSöötti paikka aamiaiselle tai lounaalle. Lämmin rento tunnelma ja herkulliset tuoreet leivät sekä leivonnaiset. Oma suursuosikkini on lohisämpylä, jota voisin syödä vaikka joka aamu!

The cutest place to have breakfast or lunch even. Cozy, relaxed atmosphere and freshly baked bread and yummy pastries. My personal favourite is the salmon sandwich, which is to die for!

Foodhallen

Bellamyplein 51, foodhallen.nl

IMG_5988 IMG_5985 IMG_5983

Vanha ratikkahalli, josta on kunnostettu siisti ja hauska ravintolatori. Ruokaa löytyy kaikkeen makuun: Pastaa, juustoa, purilaisia, sushia, ostereita, pihviä, keittoa, mezeä, piiraita… Menevä paikka, jossa on hauska lounastaa koko perheen kesken tai istua illalla ystävien kanssa ja jakaa kymmenen annosta yhdessä viinilasillisen ääressä.

An old tram hall that has been renovated to a clean and fun restaurant market. Everybody finds something for their taste here: Pasta, cheese, hamburgers, sushi, oysters, steak, soup, meze, pies… Very easygoing place to have lunch on Sunday with kids too, or sit on a Saturday night with friends and share ten different dishes.

 

Boeuf

Van Baerlestraat 51

Cosy and nice small corner restaurant especially suitable for lunch after visiting the Museumplein museums. Thai beef salad is my favourite!

Pieni kulmaravintola, jossa sopii hyvin lounastaa vaikka Museumpleinin museot kierrettyään. Thai beef -salaatti on erityinen suosikkini.

Thai beef salad

Pasta é Basta

Nieuwe Spiegelstraat 8, www.pastaebasta.nl

Tunnelmallinen italialainen ravintola, jossa tarjoilijat eivät ainoastaan osaa palvella vaan myös laulaa! Antipastopöytä on runsas ja pastat ovat ensiluokkaisia. Jokailtainen jazz-, ooppera- ja kevytmusiikkiesitys ruokailun lomassa alkaa noin kello 19. Perjantaisin ja lauantaisin on kaksi kattausta.

An atmospheric Italian restaurant, where the personnel do not only serve excellently, but also sing! Their antipasto buffet is filled with traditional Italian delicacies and the pastas are mouthwatering. The jazz/ opera/ pop singing starts every night at around 7PM. Open everyday. Two sittings/ shows on Fridays and Saturdays.

IMG_9302 IMG_9303 IMG_9307

 

Fou Fow Ramen

Elandsgracht 2a (Jordaan)

IMG_6081 IMG_6084

Tosi hip mesta juuri nyt. Aito japanilainen ramen on hyvää ja niin myös listan pienet annokset.

 

 

Very hip and trendy at the moment. Cannot blame the hipsters: The real japanese ramen IS good and so are the little dishes.

Salsa Shop

Amstelstraat 32a (Canal district, just off Rembrandt square), salsashop.nl

sannankupla_salsa    Sannankupla_salsashop

Kaipaan välillä kovasti meksikolaisia tacoja (huom, eri asia kuin tex-mex!), joita Pohjois-Amerikassa esimerkiksi Chipotle ja Qdoba -ketjut tarjoavat. Salsa Shop todella tyydyttää kaipuumme. Huippulaadukasta ja maistuvaa pikaruokaa!

One of the things our family’s taste buds miss the most from North America, is food that Chipotle and Qdoba offer. Luckily Salsa Shop really answers to our needs! Very tasty good quality mexican fast food!

Miss Korea, Korean BBQ

Albert Cuypstraat 66-70 (De Pijp)

 IMG_7042 IMG_7043Very close to authentic Korean barbecue, I’m told by those who have been to Korea. The price includes 5 rounds of orders and there is everything on the menu: From meat to Bibimbap. My kids always rather eat their sushi than the meat, so it is great the menu is wide. They will charge you for ordering too much though.

Miss Korean setti on hyvin lähellä aitoa korealaista grilliateriaa, kertovat ihimiset, jotka ovat syöneet Koreassa. Hinta sisältää 5 ruokalajia/ grillattavaa, jotka saa itse valita laajalta listalta, jossa on herkkuja erilaisista lihoista Bibimbapiin. Meidän lapset syövät mieluummin raakaa kalaa kuin grillattua lihaa, joten me arvostamme Miss Korean hyvää sushiakin. Ravintola laskuttaa, jos tilaat liikaa ruokaa joka jää syömättä.

Boca’s Park

Sarphatipark 4, (De Pijp)

Hollantilaisia “tapaksia” mukavan rennossa ympäristössä. Hyvä paikka lasilliselle tai parille ja ystävän kanssa turisemiseen. Maista myös hanhenmaksa-tryffeliöljy pikkuhampurilainen!

Dutch “tapas” in a cozy and relaxed atmosphere. A good place for a glass (or two) of wine and a chat with a friend. You have to taste the foie gras-truffle oil mini hamburger!

Entrecote et les Dames

Van Baerlestraat 49, (Museumkwartier)

Sannankupla_Entrecote et les Dames    IMG_5693    IMG_5694

This wonderfully decorated restaurant serves only one dish: Beautifully prepared entrecôte with fries and Café de Paris sauce. (If you have a non-meat-eater in your party, fish will be prepared). First, you get a bowl of fresh crisp lettuce with walnuts in old-fashioned mustard dressing. My kids love this place too and not only because of the simplicity and taste of food but because drawing  on the paper tablecloths is very much allowed. I am not a big meat eater but this is simply delicious!

Tässä tyylillä sisustetussa ravintolassa ei tarvitse kauan tuijotella menua: Tarjolla on vain yksi vaihtoehto, entrecote rannareilla ja café de paris -kastikkeella. (Jos seurueessa on lihaton ruokailija, paistavat kalaa). Ensin jokaiselle tuodaan kulho raikasta rapeaa salaattia saksanpähkinöiden ja vanhanaikaisen sinappikastikkeen kera. Myös lapseni tykkäävät tästä paikasta ruoan maun ja mutkattomuuden vuoksi mutta myös siksi että paperisiin pöytäliinoihin saa piirtää. En ole suuri lihansyöjä mutta tämä annos kyllä kelpaa!

Sla

Middenweg 55B-H (East)
Utrechtsestraat 10hs (Canal district)
Claude Debussylaan 35 (Zuidas)
Westerstraat 34 (West)
Ceintuurbaan 149 (De Pijp)
ilovesla.com
Sannankupla_Sla Sannankupla_Sla1

Tämä ei olisi Sannan ravintolalista, ellei se sisältäisi salaattipaikkaa. Sla on kelpo ketju salaattifaneille. Voit koota oman annoksesi tai valita hyvän mixin listalta.
This would not be Sanna’s restaurant list, if it did not have any salad places. Sla is a nice chain for salad lovers. Compose your own plate or try one of the mixes on their menu!

Blauw

Amstelveenseweg 158/160 (Willemspark/ Old South)
Sannankupla_Blauw

Indonesia oli Hollannin alusmaa vuoteen 1949 asti, josta johtuen Amsterdamissa voi nauttia myös loistavasta indonesialaisesta ruuasta. Riisipöytä “rice table” on herkullinen kavalkadi erilaisia liha-, kala-, ja vihannesannoksia riisin kera. Indonesialaisia ravintoloita löytyy monta, mutta tämä on testaamistani ehdoton suosikki.

Indonesia was a part of The Netherlands until 1949, which is why you can enjoy tasty Indonesian food also in Amsterdam. Rice table is a set of small meat, fish, and vegetable dishes served with rice. There are many Indonesian restaurants that serve this but Blauw is my absolute favorite.

The Seafood Bar

Van Baerlestraat 5 (Museumkwartier)
A seafoodbar  Sannankupla_seafoodbar1

If you love the taste of sea creatures, this is your place! Fresh oysters, dutch fish specialities, shrimps, king crab, sushi… Very trendy and elegant place with super service. Also very popular so you might need to wait a while for a table – but it is worth it!

Jos pidät merenelävistä, tämä on valintasi! Tuoreita ostereita, hollantilaisia kalaerikoisuuksia, katkarapuja, kuningasrapua, sushia… Hyvin trendikäs ja elegantti paikka, jossa on loistava palvelu. Paikka on suosittu, joten varustaudu odottamaan pöytää hetken – se on sen arvoista!

Zushi

Amstel 20 (Canal district)

Sannankupla zushi  Sannankupla_zushi

Kolmevuotiaani suosikkiravintola, enkä itsekään pistä vastaan: Sushia liukuhihnalla. Oikein kelposushia onkin ja muitakin annoksia, kuten kanavartaita, löytyy.

The favourite restaurant of my three-year-old, and I do not mind: Sushi on a conveyor belt. It is good sushi and they also make other portions, such as chicken skewers.

Da Portare Via

Leliegracht 34 (Canal district)
Frans Halsstraat 63 (De Pijp)
Copernicusstraat 49 (East)
Lange Niezel 16 (Canal district)

Pizzeria, jossa italialaistyyppiset simppelit mutta makoisat pitsat paistetaan ihan oikeassa kiviuunissa.

Pizzeria, where the simple but very tasty pizzas are baked in a real stone oven.

Fitch & Shui

World Trade Center, South station
 Sannankupla Fitch  IMG_5703  IMG_5701

There’s just something about Fitch & Shui’s coffee. It is sooo good on a misty morning after dropping the kids off to school. Mmmm….

Fitch & Shuin kahvi on vain niiiin hyvää. Pysähdyn joskus sateisina aamuina aamupalalle vietyäni lapset kouluun. Mmmmm….

Le Pain Quotidien -ketju/ chain

Multiple locations throughout Amsterdam and the world
IMG_6005

This is where you will often find me reading or writing. Organic food and atmosphere. My favourite is the Tuscan Board with salad, parmigiano, beets, parma ham and mozzarella. Works for lunch as for breakfast too.

Täältä minut löytää usein kirjoittamasta tai lukemasta. Luonnonmukaisesti tuotettua ruokaa ja leipää. Suosikkiannokseni on Toscanalainen lautanen: Salaattia, parmigianoa, punajuurta, parmankinkkua ja mozzarellaa.