Karmeinta parhautta – Best of the worst

“Mutta että tähän karmeimpaan aikaan sitten muutatte takaisin?!” taksikuski parahti.

Hetkisen mietin tarkoittiko hän säätä, talouspolitiikkaa, joulunaluskiireitä vai pakolaiskriisin aiheuttamaa vihamielistä maahanmuuttokeskustelua.

Sähköisten viestimien välityksellä seurattuna keskustelukäyttäytymistä opetteleva Suomi ei ole antanut ulkosuomalaiselle kovin valoisaa kuvaa itsestään viime aikoina. Ulkosuomalaispunttini ovat rehellisesti sanoen vähän tutisseet miettiessäni mitä kaikkea Suomessa on tällä hetkellä meneillään ja miltä se tulisi tuntumaan. Sen vuoksi olen paluuta varten hahmotellut supersalaisen yhden naisen kampanjan ja aseistanut sen positiivisuudella, aktiivisella viestinnällä ja hyväntahtoisuudella.

Kello oli puoli neljä iltapäivällä ja kehä kolmosen ohikiitävät maisemat näyttivät jotenkin erilaisilta, hahmottomammilta, kuin muistin. Vaaleanpunainen kauneus, joka oli näyttäytynyt lentokoneen ikkunasta sen saavuttaessa kiitoradan, oli poissa. Vastaantulevien autojen valot osuivat kirpeästi silmiin.

Pimeyttä! Hän tarkoitti pimeyttä!

Hykertelin tyytyväisenä päästessäni toteuttaman huippusalaista kampanjaani jo matkalla Helsinki-Vantaalta kaupunkiin.
“Voi veikkonen, eihän tämä ole karmein aika, vaan paras: Päivähän alkaa aivan näillä näppäimillä taas pidentyä!”


“But why on earth are you moving back on this ghastliest time?!” The taxi driver cried out.

For a moment I was wondering whether he meant the weather, economics, Christmas rush or the generally appalling and hostile discussion about immigration situation.

Just by following the digital and social channels, Finland has not really given the brightest image for it’s outside citizens. Honestly said, my legs have shivered a bit thinking what on earth is going on in my home country and how would it feel to face it in person. Therefore, I have secretly designed a one-woman campaign armed with optimism, goodwill, active communication and interaction.

It was 3.30PM and the usually familiar landscape from the airport to the city seemed somewhat different and amorphous to my eye. The pink beauty that had covered my beloved city of Helsinki just before we landed was gone. The lights of oncoming cars bit my eyes.

Darkness! He meant the darkness!

I silently chuckled and launched my top-secret campaign without hesitation:
“My friend, I see it as the the best time! The day is about to start lengthening right about now!”

3 thoughts on “Karmeinta parhautta – Best of the worst

  1. Tsemppiä kampanjaan! Lisäksi toivotaan hyvälumista talvea, niin saatte oikein pehmeän ja romanttisen laskun kotimaan kamaralle! Perästä tullaan, tosin vain yhdeksi viikoksi.

Comments are closed.