Ulkosuomalaisen kirjakauppa kulkee mukana – Sisältää etukupongin ja arvonnan!

Jos tahtoo kirjoittaa, on myös luettava. Minä en voi elää ilman kirjoittamista ja kirjat ovat minulle kuin uskollinen ystävä. Varsinkin rentoutuakseni luen kaikkein mieluiten äidinkielelläni eli suomeksi. Kirjailijoista suosikkejani ovat suomalaiset naiset, joista erityisesti Märta Tikkasta, Aila Meriluotoa, Eeva Kilpeä ja Saima Harmajaa ihailen. Luen myös mielelläni tietokirjoja ja ajankohtaisuuksia. Maailmalta on hyvin vaikeaa löytää suomenkielistä kirjallisuutta ja sen vuoksi en koskaan Suomessa käydessäni jätä piipahtamatta kirjakaupassa hankkimassa lisää ystäviä. Ulkosuomalaisuuteni alkutaipaleella raahailinkin kirjapinkkoja mukanani Kentuckyyn asti – mutta sitten löysin Elisa Kirjan!

Elisa Kirja on kuin luotu ulkosuomalaiselle! Se on digikirjakauppa, josta kirjat latautuvat sekunneissa eri laitteille. Yleensä luen kirjat iPadiltani, joka on taustavalonsa ansiosta näppärä vaikka lomalla hotellihuoneessakin kun lapset jo nukkuvat. Koko kirjahyllyni kulkee mukanani myös puhelimessani ja usein jatkankin lukemista vaikka ratikassa mennessäni hakemaan lapsia koulusta myrskyisinä päivinä.

Varsinkin niinä iltoina kun mies on matkoilla ja olen saanut lapset jo höyhensaarille, kahlailen Elisa Kirja-palvelun sivuja kuin kirjakaupan hyllyvälejä. Napsin sieltä muistilistalleni teoksia joita seuraavaksi suunnittelen lukevani. Laskutuspalvelun ansiosta ostaminen on superhelppoa, eikä tarvitse puljata luottokortinkaan kanssa, vaikka sekin on kyllä vaihtoehto.

Yöpöydälleni ovat pyrkimässä tällä hetkellä ainakin nämä:

Jari Litmanen: Litmanen10
Päivi ja Santeri Kannisto: Vapaana elämisen taito
Eben Alexander: Totuus taivaasta
Anna-Leena Härkönen: Ei kiitos (Tämän saatankin ladata äänikirjana ja kuunnella pyöräillessäni lapsia koulusta)

Nämä olen lukenut viimeksi:

Kristiina Lähde: Joku on nukkunut vuoteessani
Mia Kankimäki: Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin
Hamilo, Konstig & Vihavainen: Mitä mieltä Suomessa saa olla – Suvaitsevaisto vs. arvokonservatiivit
Jussi Valtonen: He eivät tiedä mitä tekevät

Kokeile ihmeessä palvelua! Tietäen, että lukijoissani on paljon ulkosuomalaisia, Elisa Kirja on ystävällisesti antanut käyttöömme -20% tutustumistarjouksen yhdestä normaalihintaisesta kirjasta.

Saat alennuksen tällä koodilla: KUPLAETU (Syötetään kohtaan “alennuskoodi” kirjaa ostaessa, voimassa 31.12.2015 asti)

Lisäksi kaikkien tätä kirjoitustani kommentoineiden kesken 10.12. arvotaan 25€ lahjakortti Elisa Kirjaan! Ilmoittaudu arvontaan kommentilla – tuolla summalla saa jo kivan pinkan luettavaa digitaaliselle yöpöydälle.

Yhteistyössä: Elisa Kirja

If you want to write, you need to read. I cannot live without writing and books are like loyal friends to me. Especially for relaxing purposes, I read preferably in my native language Finnish. I adore Finnish female authors, strong women like Märta Tikkanen, Aila Meriluoto, Eeva Kilpi and Saima Harmaja. I also enjoy reading nonfiction and about buzzing topics. This is where is becomes very hard being a Finn abroad – it is almost impossible to find books in Finnish anywhere else than in Finland! That is why I never pass a bookstore when I am visiting my passport country. On my first year of being an expat I carried books across the ocean to Kentucky – but then I found the Elisa Kirja -service!

It is a service almost like designed for the moving lifestyle! It is a digital bookstore with thousands of publications in Finnish and English too. I usually from my iPad, but I have uploaded my digital bookshelf also to my phone to continue reading in the tram when fetching the kids from school on a stormy day.

Especially on those many quiet nights when my husband is out of town and the kids are already happily snoring the night away, I flip the pages of Elisa Kirja like I was wandering around in a real bookstore. I click books onto my reading list and always buy some to maintain my digital bedside table stack.

Knowing that many of my readers are Finnish-speaking people living outside Finland, Elisa Kirja has offered us a special discount of -20% from one normal prized book. You get the discount with code: KUPLAETU. I hope it makes it easier for you to try this bookstore as I bet you’d really like it!
I will also randomly select a winner for a 25€ gift card amongst all who comment that they would have some use for it.

32 thoughts on “Ulkosuomalaisen kirjakauppa kulkee mukana – Sisältää etukupongin ja arvonnan!

 1. En olekaan lukenut kirjoja vuosiin, rentoutumishetkiin ja työmatkoille on päässyt ennemminkin Netflixin, Yle Areenan, MTV Katsomon ja Ruudun tarjonta. Pitääkin kokeilla tätä palvelua, ehkä löydän takaisin kirjojen ääreen! Voiko kirjoja lukea puhelimen ruudulta? Oletko Sanna kokeillut?

 2. Olen huomannut saman ja oppinut ulkomailla käyttämään e-kirjoja. Tosin pakosta lähinnä äänikirjoja.

  Osallistun mielelläni arvontaan.

  1. Kiva, tervetuloa arvontaan! Äänikirjatkin on kyllä kivoja mutta minä käytän niitä täällä Amsterdamissa vähemmän kun en istu autossa ollenkaan.

 3. Kyllä tiedän mitä se on raahata niitä kirjoja mukana maasta toiseen ja yleensä vielä Helsinki-Vantaan kentältä tarttuu vähintään muutama pokkari käsilaukkuun, noin niin kuin varmuuden vuoksi. Juuri remontoimme taloa ja pitäisi suuresta määrästä kirjoja luopua, en vain pysty… Jos vielä kuitenkin päätän lukea juuri sen kirjan uudelleen… Onko sähköisistä kirjoista helpompi luopua vai huutako pilvipalvelu hetken päästää hoosiannaa kun virtuaaliset hyllyt notkuvat painavaa suomalaista sanaa?

  1. Niin, jonnekinhan kaikki sähköinenkin kai säilöytyy 🙂 mun kirjat säilyvät ainakin ihan huoletta siellä Elisa Kirjan hyllyssä. Tsemppiä remonttiin!

 4. Vautsi, en ollut tällaisesta vielä tietoinen! Minä myös raahaan kirjoja matkalaukuissa Belgiaan ? täytyykin heti tutustua Elisa Kirjaan! Kiitos postauksesta!

 5. Lähdin maailmalle jo kolmekymmentä vuotta sitten ja äidinkielen ylläpito oli kyllä paljon vaikeampaa ilman Internettiä. Lennot olivat myös kalliimpia ja huomasin sanavaraston köyhtymisen. Anna Leena Härkönen on vanha suosikkini. Olisi mukava lukea hänen viimeisimpiä kirjojaan Elisan kautta. Ja toki olisi mukava löytää myös uusia kirjailijoita.

  1. Se on totta että lukeminen pitää kieltä ja sanavarastoakin yllä. Hienosti tuntuu suomenkieli olevan sulla 30 jälkeenkin vielä hallussa! Tervetuloa arvontaan.

 6. Wautsi, täytyypä käydä tutustumassa palveluun, raahaan kanssa aina kirjoja Suomesta ja nyt ei olla vähään aikaan käyty niin kaikki uusimmat kirjat ovat lukematta. Olen aina vierastanut kirjan lukemista laitteelta, mutta täytyypi nyt kokeilla, jos kerran voisi lukea kirjoja suomeksi. Kiitos postauksesta! Martta

  1. Sanna, näitä sun postauksia on aina ilo lukea. Ois kiinnostavaa kuulla myös lisää siitä, mitä noista mainituista kirjoista (ja muistakin) pidit! Suosittele :).

   1. Kiitos Päivi! Mun täytyykin kehitellä jatkopostaus suosikkikirjoistani. Korvan taakse laitettu, hep.

 7. Olen käyttänyt Elisa Kirjaa niin kauan kuin se on ollut olemassa, mutta silti tulee vaihdettua tai ostettua “oikeitakin” suomenkielisiä kirjoja. Niitä on vaan niin kiva hypistellä välillä 🙂 Kiitos, kun järkkäsit meille tämän tarjouksen Elisalta!

  1. Se on kyllä totta että joskus on kiva hypistellä ihan oikeaa kirjaa. Mulla on erityisesti muutamat omat pitkäaikaiset suosikkini paperisina versioina, ja tykkään myös sähköisen lisäksi ihan oikeasta paperisesta muistikirjasta.

 8. Hei, mukana arvonnossa. Elisan kirjakauppa on ollut jo pari vuotta mielessä, mutta vauva ja väsymys ovat tehneet tauon lukemiseen, johon olen kyllä aina varustautunut perinteisellä kirjalla. Ehkä jo aika olisi kypsä ekirjoihin.

  1. Mulla oli sama lasten vauvavuosina. Aivot ei oikein jaksaneet keskittyä lukemiseen, (tai tekstin ymmärtämiseen?!) vaikka tosi paljon kaipasinkin lukemisen rentouttavaa maailmaa. Aloitin uudelleen kun kuopus oli noin vuoden vanha ja torkutteli USA:ssa asuessamme autoistuimessaan, kun auto oli kuin toinen kotimme Amerikkalaiseen tapaan. Hain Starbucksista latten ja parkkeerasin auton ja luin.

  2. Hei jenniuu! Nelivuotias onnettareni valitsi summanmutikka-metodillaan sinut lahjakortin voittajaksi! Laitan meiliä tulemaan!

 9. Milanon suomalaiset jarjestavat pari kertaa vuodessa tavaroiden ja vaatteiden kierratyspaivan, jossa kirjat ovat yksi suosituimmista vaihtoartikkeleista. Mutta Elisa-palvelun kautta lukukokemukset laajenevat roimasti ja sielta tarttuu silmiin myos tuntemattomampien kirjailijoiden teoksia. Kiitos tarjouksesta. Otan mielellani osaa myos arvontaan.

  1. Tuohan on loistoidea! Täällä Amsterdamissa “A piece of Finland” kaupassa on kiva kirjojen vaihtohylly, mutta olen huomannut että ajankohtaisuuksien ja uusien teosten järjestäminen sinne ei ole helpointa.

 10. Tosi kiva lukea kokemuksiasi. Suomalaisia kirjoja on ikava mullakin. Mulla ei ole tablettia, mutta jos arvontavoitto osuu kohdalle, kokeilen mielellani kannykalla!?

 11. Joo on aivan mahtavaa, että nykyaikana on mahdollista saada heti uutuuskirjatkin luettavaksi oletpa sitten missä päin maailmaa tahansa. Kävin tarkastamassa että Elisalta löytyy myös kiinnostava Jari Sarasvuon uutuus kirja. Lisäksi haluaisin kokeilla äänikirjoja, tytär on ollut erittäin tyytyväinen Suomen mummilta lahjaksi saatuun Risto Räppääjän äänikirjaan. Sitä on käyevä kuunnella iPadista kuullokkeilla ja toimintona myös torkku-sulkeminen. Aurinkoiset terveiset Veronasta!

 12. Pitääpä hyödyntää tuo koodi, kiitos. E-kirjoja en ole vielä lukenut, jotenkin lukemisessa se sivujen konkreettinen kääntely on yksi tärkeä tekijä, mutta ulkomailla asuessa niitä kirjoja ei vaan kotiin asti kantaudu riittävästi. Mulla jää melkein englanninkieliset kesken, tai luen turhan hyppien, suomeksi olen kirjaintoni oppinut…

Comments are closed.