Markets of Amsterdam

Amsterdamilainen ei käy automarketissa. Ruokatavarat ostetaan pienistä supermarketeista, kivijalkakaupoista ja viikonloppuisin torilta. Kaupassa käydään monta kertaa viikossa, sillä jääkaapit sekä myytävät pakkaukset ovat kooltaan pieniä – eikä pyörän koriin mahdu kaikkea kerralla.

Torilla ja markkinoilla käynti on kivaa ja leppoisaa. Kauniilla ilmalla siihen voi yhdistää myös lounaan, sillä useimmilla markkinoilla tönöttävät myös foodtruckit ruoka-annoksineen.

Museum market on laaja käsityömarkkina joka kolmas sunnuntai Museumpleinilla. Pure Markt on kiertävä luomuruoka- ja sekatavaramarkkina, josta me vanhemmat ostamme ruokaa ja lapset yleensä karusellikyydin tai kasvomaalauksen.

Osterimies

An amsterdamer does not shop in hypermarkets. All groceries are bought in small corner stores and market places. Groceries are done several times a week as refrigerators and pack sizes are small- and you cannot put a lot in the bike basket.

The market places that usually run during weekends are fun and relaxed. When the weather is beautiful you can always combine your shopping with having lunch too as the food trucks are usually parked on the markets too.

The Museum market is a broad crafts and goods market every third Sunday on Museumplein. Pure Markt is a traveling market of quality food, produce and creativity, where we parents usually choose for and the kids a carousel ride or a face paint.

Museummarket Museummarket2

Lauantaisin “Etelätori” Zuidermarktin, “Pohjoistori” Noordermarktin sekä “Uusitori” Nieuwmarktin pöydät notkuvat ruuanlaittajan luomuherkkuja: Hedelmiä, sieniä, juustoja, kalaa, lihaa, leipää ja leivonnaisia. Maistiaisia saa joka pöydästä ja ihanan luomuvihannestiskin jono on aina pisin, mutta torin tunnelmassa sekään ei haittaa. Tori on loistopaikka harjoitella myös hollanninkieltä. Een kilo aardappelen dank u wel… Graag de vaastkokende…

On Saturdays, the tables of Zuidermarkt (South market), Noordermarkt (North market) and Nieuwmarkt (New market) are full of yummy organic or artisan goodies: Fruit, mushrooms, cheese, fish, meat, bread and pastries. Tastings are available from every sort and the queue to the loveliest vegetable counter is always the longest. But that has no importance on a market place where the atmosphere is enjoyable. A market place is perfect for rehearsing Dutch too. Een kilo aardappelen dank u wel… Graag de vaastkokende…

Markkinat

Juustomarkkina

Kalamarkkina

Albert Cuyp market on silmänkantamattomiin jatkuva Amsterdamin tunnetuin markkinakatu, jonka varrella kookospähkinät ja kännykänkuoret ovat esillä sulassa sovussa. Yhteensä yli 300 kojusta koostuvalta markkinalta voi ostaa kalat, kukat, kengät, alusvaatteet, hammastahnat, vihannekset ja hedelmät sekä kaiken tarvitsemansa kärkikrääsän joka päivä paitsi sunnuntaisin. Silloin katu on aika yksinäisen näköinen – ja paljon leveämpi kuin muina päivinä uskoisikaan. Minä käyn Albert Cuyp´lla kangas- ja askartelukaupoissa sekä kalatiskiä katselemassa.

Amsterdam_markkina

The Albert Cuyp market is Amsterdam’s most well known market where there are boundless number of booths… Or at least over 300. The coconuts and smart phone covers sit nicely side by side on this market of everything from fish, flowers, shoes, clothes, underwear, toothpaste, veggies and all the things nobody ever needs but are nice to buy. Albert Cuyp is open everyday except Sunday, when the street looks very lonely and much broader than one would ever imagine during the market hours. I usually go to Albert for fabrics and craft supplies, sometimes for fish too.

AlbertCuypstraat Albertcuyptmarkkina

Kirjamarkkina löytyy perjantaisin osoitteesta Het Spui. Spui Pleinilla on lisäksi kesäsunnuntaisin pikkuinen taidemarkkina. Vaikka kukkakioskeja on Amsterdamissa hyvin tiheässä, puutarhuri ei voi olla ohittamatta jo vuodesta 1862 toiminutta kukkamarkkinaa, kun sattuu osoitteeseen Singel 600-630. Sieltä voi hankkia kukat ja kukkasipulit sekä kaikkea muutakin kukkiin liittyvää aina päiväsaikaan ympäri vuoden (ei sunnuntaisin).

Amsterdam kirjamarkkina

The book market can be found on Fridays on Het Spui. A small art market also runs on Spui Plein on summer Sundays. Even if there are flower kiosks on every second street corner of Amsterdam, a gardener of any sort cannot miss the Flower Market on Singel 600-630. On top of flowers, you can buy bulbs, other things for garden as well as small souvenirs from this lovely market that was established already 1862.

Amsterdam kukkamarkkina

10 thoughts on “Markets of Amsterdam

  1. Nämä on oivallisia vinkkejä minunlaiselleni matkaajalle, jota kiinnostaa koluta toreja ja markkinoita ja haahota pitkin kaupunkia. 🙂

      1. Olen käynyt pari kertaa hamassa menneisyydessä, mutten edes tiennyt kaikkien noiden upeiden torien olemassaolosta! Tulen varmasti jossain vaiheessa uudestaan tutkimaan – siitähän saa sitten blogiinkin aineksia. 😀

  2. Voi että miten ihania! Toki meilläkin on täällä Ranskassa markkinoita ja kivijalkakauppoja, mutta ne eivät ehkä ole samalla tavalla viihdyttäviä kuin teillä Amsterdamissa. Herkkuja tietysti on paljon: lihat ostetaan jostain meidän lähikulman kolmesta lihakaupasta. Kalat pitäisi useammin ostaa suoraan kalastajalta. Hedelmät ja vihannekset torilta… Mutta me olemme useimmiten ratkaisseet sen niin, että ajamme luomu- ja lähituotteita myyvään markettiin, josta ostamme sitten viikon tarpeet. Sitä sitten täydennetään pikkukauppojen tavaroille. Kadehdin myös pyöräilyä!

  3. Näyttääpä mukavalta! Mua harmittaa, että tässä ihan meidän kulmilla ei ole hyvää kauppahallia ja ostokset tulee tehtyä ihan vaan lähimarketissa helppouden vuoksi. Kauppahalleissa ja markkinoilla kun on tunnelmaa, ja vaikka mitään ei ostaisikaan niin kiva on kuitenkin katsella ja ihmetellä 🙂

    1. Ei munkaan tulisi säännöllisesti mentyä ellei kaikki kivijalkakaupat ja torit todella olisi näin käteviä ja lähellä täällä. Tavaramarkkinoilla on kiva haahuilla mutta harvoin ostan mitään.

  4. Ei munkaan tulisi säännöllisesti mentyä ellei kaikki kivijalkakaupat ja torit todella olisi näin käteviä ja lähellä täällä. Tavaramarkkinoilla on kiva haahuilla mutta harvoin ostan mitään.

Comments are closed.