Amsterdam with Kids – Lasten kanssa

Amsterdam on kiva kaupunki myös lasten kanssa, sillä täältä löytyy paljon puistoja ja tekemistä. Yleinen asenne lapsia kohtaan on myös erittäin myönteinen. Lasten kanssa voi käydä vaikka näissä paikoissa:

Amsterdam is fun with kids too, as there are many parks and lots of cool things to do. The general attitude towards children is very positive. Why not visit the following places while you are here:

Vuohitila – Goat farm – Geitenboerderij De Ridammerhoeve

Nieuwe Meerlaan 4, www.geitenboerderij.nl

Amsterdamin kaupungin etelärajalla, pyöräily- tai ratikkamatkan päässä keskustasta on suuri hoidettu metsä, Amsterdamse Bos. Sen keskeltä löytyy ihana pieneläintila, jossa lapset pääsevät hoitamaan vuohia ja syöttämään pikkukilejä, paijaamaan tipuja ja toki myös leikkimään. Tilalla on myös lounaskahvila.

Amsterdamse Bos, a large forest park lies on the southern border of Amsterdam City. It is a tram or a bike ride away from the centre and hides a pearl for the little ones: A farm of small animals. Children get to take care of the animals, hold the checklist and even feed the little goats. There is also a nice cafeteria for lunching.

Vuohet IMG_7963 IMG_7982

Pääkirjasto – The Amsterdam Public Library – Obenbare bibliotheek Amsterdam, OBA

Oosterdokskade 143, next to central station

The main library is a very nice building to visit, if you like books or architecture, that is. Inside the neat children section, there is another interesting “building”, the Muizenhuis a.k.a a huge dollhouse of little toy mice. Lots to look at for kids and adults of all ages.

Pääkirjasto on tosi kiva rakennus jos tykkää kirjoista tai arkkitehtuurista. Kirjaston sisällä, lasten osastolla on toinen mielenkiintoinen “rakennus”, Muizenhuis, eli pienten hiirten valtava nukkekoti. Talossa ja sen yksityiskohdissa riittää katseltavaa niin pienille kuin isoille.

Sannankupla_Muizenhuis     Sannankupla_Muizenhuis3

Ontdekhoek

Burgemeester Röellstraat 145 (West), www.ontdekhoek.nl

Makee paikka, jossa lapset saavat tehdä kaikenlaista itse! Paahtaa kahvinpapuja, kehittää valokuvia, valmistaa omat ranskikset, rakentaa patoja, kirjoittaa sulkakynällä ja musteella, rakentaa styroksiveneitä, valmistaa saippuaa ja omia palapelejä… 3-12 ikäiset lapset saavat helposti tunteja kulumaan tässä pienehkössä tilassa. Pikkulapset tarvitsevat valvontaa ja apua (kolmevuotiaamme poltti kevyesti peukalonsa paahdinpannussa) mutta yleisesti paikka on tosi hienosti lapsille suunniteltu.

Cool place for doing all kinds of thing on your own! Kids can roast coffee beans, develop photographs, fry chips, build dams, write with feather pen and ink, build sailboats from styrofoam, make own soap or puzzles… Kids from 3-12 can spend hours in these not so huge premises. Preschool-aged need close supervising (we got a small sting from a roasting pan) but generally everything is very well thought over.

Sannankupla_Ontdekhoek Sannankupla_ontdekhoek1

Science Center Nemo – Tiedekeskus Nemo

Oosterdok 2, www.e-nemo.nl

Paikka, joka on todella näkemisen arvoinen sekä sisältä että ulkoa! Nemo on se hauska ovaalinmuotoinen suuri rakennus pohjoispuolella keskustaa. Valtavasti mielenkiintoista interaktiivista tiedettä kaiken ikäisille lapsille. Nemossa perhe voi viihtyä koko päivän, eikä kukaan silti illalla tahtoisi lähteä vielä pois – varsinkin jos sattuu olemaan kaunis ilta. Kalteva kattoterassi tarjoaa nimittäin hienot näkymät kaupunkiin!

A place totally worth seeing from inside and outside! Nemo is the funny oval shaped building with an inclined roof terrace on the north side of the city centre. Lots and lots of interesting interactive science inside for kids all ages. It is possible to enjoy one whole day in Nemo and still not want to go home in the evening – especially if sitting on the magnificent roof terrace on a beautiful day!

Sannankupla_Nemo

Amstelpark

Pääsisäänkäynti/ Main entrance at Europaboulevard 10

Suuri puistoalue Amstel-joen varrella kaupungin etelälaidalla. Hienot leikkipuistot sekä pieni tivolimainen alue, jossa on poleteilla toimivia karuselleja, junia ja veneitä. Kahvilakin on, mutta kauniina päivänä omien eväiden syönti puiden katveessa on kyllä kivempaa. Kolme- ja kuusivuotiaat tyttäreni pitävät erityisesti pitkänpitkästä liaanista, jossa saa hurjat vauhdit. Pyöräretki Amstelparkiin on takuuhauska mutta puiston sisäpuolella ei tarvitse varoa pyöräilijöitä, sillä ne jätetään alueen ulkopuolelle.

Bigger than a big park, where you can also find wonderful playgrounds and a small tivoli-like area with rides: Carousels, trains, boats. There is also a café but eating a picnic of your own under a tree is way more fun on a beautiful day. My three- and six-year-olds especially love the loooong zip-line. A bike ride to the Amstelpark is guaranteed fun but you don’t have to watch for bikes inside the park as they have be left and locked outside the area.

Sannankupla_AmstelparkA Amstelpark

The Zoo – Eläintarha – Artis

Plantage Kerklaan 38-40, www.artis.nl

Kaunis puistomainen eläintarha Amsterdamin keskustassa. Alue ei ole valtava mutta tapaat kaikki näyttävät sekä tavallisemmatkin eläimet. Sopii myös aktiiviselle “muurahaisia pöksyissä” lapsille (kuten oma kolmevuotiaani), sillä  vierailu ei ole vain vaeltamista häkiltä toiselle vaan kirahvit, norsut, pingviinit ja apinat voi nähdä puistoleikin ja kiipeilytouhun lomassa. Kahvila/ravintola, jossa keskimääräistä paremmat eläntarhatarjoilut: Tänne voi hyvin tulla myös kevyelle lounaalle! Ei ehkä maailman halvin pääsymaksu mutta kerrankos sitä hollantilaisia kirahveja lomalla tapaa.

A lovely park-like zoo in the heart of Amsterdam. The area is not huge but you will have a chance to meet all showy and more familiar creatures too. The zoo is great even for a more active kid (like my 3-year-old) who wants to climb and play as there are many playgrounds. There is also a café-restaurant with better than average zoo menu, so you can include a lunch in the day’s plan. Maybe not the world’s cheapest entrance fee but how many times have you actually met a Dutch giraffe?

IMG_3621  Sannankupla_zoo

Inside play areas – Sisäleikkipaikkoja

Joskus Amsterdamissa sataa ja lapset alkavat kiipeilemään seinille kun ei uloskaan voi mennä ilman kuravaatteita, joita ei lomalle kanneta mukana. Silloin tarvitset ehkä näitä osoitteita:

Sometimes it rains in Amsterdam and kids start to crawl on the walls. That’s when you need to find places like this:

TunFun Speelpark, Mr. Visserplein, www.tunfun.nl / In Amsterdam Centrum
Ballorig Speelparadijs, Arena Boulevard 240, www.ballorig.nl / In south-east Amsterdam, by the Ajax Stadium
Chimpie Champ, Oosteinderweeg 247, Aalsmeer, www.chimpiechamp.nl / South of Amsterdam.
Sannankupla_tunfun2 Sannankupla_tunfun1  

One thought on “Amsterdam with Kids – Lasten kanssa

Comments are closed.