Kun tulee tiettyyn ikään – At a certain age

Yhtäkkiä alkaa ymmärtää joitakin asioita. Ei tietää, vaan ymmärtää. Käsittää laulujen lyriikatkin syvemmin. Alkaa ymmärtää sitäkin, ettei tämä ymmärtämisen yrittäminen koskaan lopu. Maailmasta ei saa selkoa ihmisen aivoin, kai?

Aikaisemmin ei ollut kapasiteettia, ei alle kolmekymppisillä aivoillani mahdollista. Miten sitä silloin elinkin, ihan ihmisiksi ja tulin toimeen, mitään ymmärtämättä? Taivas sekin, tavallaan. Mutten palaisi siihen. Elämään syvemmin kurkistaminen tuntuu mielekkäämmältä. Tieto alkaa muuttua viisaudeksi, kai.

Mikä on seuraava etappi? Saavuttaako ihminen koskaan tunnetta, että ymmärtää elämää? Tuleeko koskaan ikä, jolloin osaa laittaa maailman palaset kohdalleen? Tuleeko koskaan rauhallinen, pysyvämpi tunne: Nyt olen sisäistänyt suurimman osan, tarvittavan osan, melkein kaiken? Vai onko kyse vain ja ainoastaan siitä että hyväksyy sen, ettei tule koskaan ymmärtämäänkään kaikkea, jos mitään, eikä ole tarpeenkaan?


 

It’s a feeling of suddenly starting to understand some things. Not to know, but to understand. Even the lyrics of songs start to speak deeper. Starting to understand, that this pursuing some understanding will not come to an end. A human brain cannot explain the world, or can it?

There was not enough capacity, earlier in life. This was not possible with a brain younger than thirty years. And how I lived then, too! All good and getting by, without understanding anything. A heaven of some kind, too. But I would not go back in time. Peeking deeper to life feels more meaningful. Knowledge is slowly starting to transform into wisdom, I guess.

What is the next leg then? Will one ever reach a feeling of understanding life deeply? Will there ever be an age when everything just starts to click? Will there ever be a more persistent peaceful feeling: Now I have digested most of it, the needed parts at least, or almost all of it? Or is it only a matter of accepting the fact that one can never get it all, if anything?


2 thoughts on “Kun tulee tiettyyn ikään – At a certain age

  1. Voi kun kirjoitat niin kauniisti, ja viisaita, myös muissa postauksissa siis. Onnellisuutta edelleenkin!

Comments are closed.