Things I did not know before I gave up my car and started cycling everyday

Kankku tottuu satulaan parissa viikossa. Sen jälkeen ei enää muista mitä satunnaisesti pyöräilevät turistit tarkoittavat kun puolen tunnin pyöräilyn jälkeen kertovat takamusta kivistävän.

Bensarahat säästyvät, mutta housubudjetti tuplaantuu. Housunpersaukset kun tahtovat kulua puhki ennätysajassa.

Ötökät eivät maistu miltään, mutta suutuntuma ei ole miellyttävä.

Raekuurot sattuvat eniten silmämuniin.

Jos pyörää lukitessa on kiire, lukon salpa osuu aina pinnan kohdalle.

Jooga tai muu venyttely ovat pyöräilyn kanssa hyviä kavereita. Polkemisen myötä kehoon ilmaantuvat lonkankoukistajalihakset vetävät koko ylävartalon etukenoon, ellei niitä säännöllisesti venyttele. Niska ja yläselkäkin hymisevät joogan jälkeen namastea.

Pyöräilijä on vapaa kuin taivaanlintu ja äänettä autojen välissä viilettäminen tuntuu (Amsterdamissa) siltä kuin lentäisi. Pyörällä pääsee joka paikkaan, aina ovelle asti.

Parin tunnin päivittäisen raitisilmatunnelin jälkeen nukkumattia ei ehdi iltaisin huhuilla.


Your buttocks will become friends with the saddle in about two weeks. After that you don’t get what tourists mean about something hurting after a bike ride.

You save the gasoline money but the budget for pants will double.

Bugs do not taste like anything but the mouthfeel is unpleasant.

Hail showers hurt eyeballs the most.

When locking a bike in a hurry, there is always a spoke right on the latch of the lock.

Cycling is a good buddy of Yoga or Stretching. The inner hip muscles that emerge along pedalling start pulling the whole upper body in a funny forward slant, if not stretched regularly. Neck and upper back like to hum namaste too.

A cyclist is free like a bird and the soundless riding among cars feels almost like flying (at least here in Amsterdam). A bike can reach any place, all the way to front door.

After two daily hours in the fresh air tunnel, there is no need to send polite invitations to the sandman at night.

5 thoughts on “Things I did not know before I gave up my car and started cycling everyday

  1. Pyöräily on parasta! Satanen tulee tosiaan täyteen yllättävän nopeasti, ja melko kivuttomastikin kun siihen ensin tottuu 🙂 tuo jooga ja venyttely on kyllä ihan totta,on vähemmän kireä olo jos sen viitsii tehdä. Itse käytän säästyneitä bussi- ja junarahoja pyöräilytarvikkeiden lisäksi myös satunnaiseen urheiluhierontaan.

    1. Oi hieronta onkin todella tarpeen! Minä käyn myös silloin tällöin kiinalaisessa hieronnassa, jossa hierojen sormet on kuin terästä! Hierovat päänahan ja kasvotkin, joten sieltä ulostullessa on aikamoisen pöllämystyneen oloinen – ja näköinen.

  2. Oi hieronta onkin todella tarpeen! Minä käyn myös silloin tällöin kiinalaisessa hieronnassa, jossa hierojen sormet on kuin terästä! Hierovat päänahan ja kasvotkin, joten sieltä ulostullessa on aikamoisen pöllämystyneen oloinen – ja näköinen.

  3. Haha, sanopa muuta. 😉 Itse muutin syksyllä Leideniin, ja pyöränsatula on kyllä käynyt tässä ajassa tutuksi. Ensimmäistä raekuuroa pyöränohjaimissa onneksi vasta odottelen.

    1. Raekuuro on ilkeä silmille mutta muuten kivempi kuin rankkasade 🙂 Kestääkin yleensä lyhyemmän ajan.

Comments are closed.