Our jet lag bubble

Kello on 23.53. Amsterdamin yö on jo täysin pimeä, vain vastapäisen naapurin parvekevalot kajastavat makuuhuoneeseemme.

Kolmevuotias istuu pyjamassaan legolaatikossa ja laulaa. Pipsa Possu on katsottu loppuun. Neljä koneellista pyykkiä on taiteltu kaappeihin. Kuusivuotias kertoo minulle toivovansa ensi jouluksi joulupukin lisäksi myös sitä, että käärimme toinen toisillemme lahjoja pakettiin.

Amsterdam nukkuu, me valvomme hyvillä tuulin. Tämä harmonia ei todellakaan ole aina läsnä, eikä kestä kauan. Tämä on meidän pieni jetlag-kuplamme, jonka tiedän kyllä poksahtavan ihan pian kuin saippuakuplan.

Lentomme Kentuckysta Detroitin kautta Amsterdamiin laskeutui tänä aamuna kello 5.22. Kuudelta olimme yöunilla oman kotimme pimennetyssä makuuhuoneessa siskonpedissä kaikki kolme. Uupuneina, mutta kotiinpaluusta onnellisina pitkän matkan päätteeksi ja mieliltämme levänneinä kauniiden ystäväntäyteisten päivien jälkeen.

Kotiäidin jet lag ei ole hassumpi työ, vaikka työ kyllä. Pitää vain nukkua silloin kuin lapsetkin, vaikka se olisi yhdeltä iltapäivällä, niin kuin tänään.

Nukkumaanmenoaikaan on noin tunti. Lasissani on vielä tilkka viiniä.


It is 11.53PM. The Amsterdam night is already pitch dark. Only the balcony light of the opposite neighbor shines to our bedroom floor.

The three-year-old sits in a big box of legos in her pyjamas and sings. Several episodes of Peppa Pig have been watched. Four loads of laundry are already folded to closets. The six-year-old tells me she wishes we could wrap presents to each other for next Christmas, on top of Father Christmas visiting our house.

Amsterdam is asleep but we are awake on a good mood. This kind of harmony is not often present and will not last for long. This is our own little jet lag bubble, which I know will burst like a soap bubble very soon.

Our flight from Louisville, KY, through Detroit landed at 5.22AM today. At 6AM we were already asleep in our own home in a blackout bedroom all three of us. Exhausted but happy to be home after the long trip, with well rested minds after the fun and beautiful friend-filled days.

The jet lag of a stay-at-home-mom is not that bad of a job, even if it is a job. One just has to sleep about the same hours as the kids, even if it is at one o´clock in the afternoon like today.

It is one hour until bedtime. There is still a sip of wine in my glass.

6 thoughts on “Our jet lag bubble

    1. Pelko pois! Jetlag on ihan ok näin kesällä kun ei ole mitään aikatauluja, nukutaan vaan hassuihin aikoihin. Minä kauhutan aina väsymystä, sillä olen niin surkean erilainen ihminen itse väsyneenä, mutta jetlag ei välttämättä ollenkaan tarkoita väsymystä.

      1. Meillä letlag tarkoittaa väsymystä ja huimasti alentunutta kognitiivista kykyä. Törttöillään minkä keretään 🙂 Me tullaan Englannista takaisin Japaniin niin että lasten koulu alkaa heti seuraavana päivänä. Jeez, mitä minäkin ajattelin kun ne matkat varasin! 🙂

  1. Meidän uuden kotimaamme hyviä puolia on se, että se on samalla puolella maapalloa kuin monet suosikkimatkakohteemme, kuten esimerkiksi Suomi missä tällä hetkellä lomailemme. On ollut huimaa saada matkustaa lasten kanssa ilman jetlaggia monen vuoden Atlantinylitysten jälkeen. Toisaalta vanhalla tottumuksella lähdimme keväällä Sudanista puoleksitoista viikoksi Yhdysvaltoihin lomalle, ja ainakin jälkikäteen tuntuu niin kuin jetlag olisi mennyt lopulta ohi aika kevyesti. Tai sitten aika vain kultaa muistot. Oli miten oli, seuraava Atlantinylitys on taas jo suunnitteilla…

    Tsemppiä teille päivärytmin löytämiseen!

    1. Kiitos tsempistä! Nopeasti tämä meneekin varsinkin näin kesällä – ja oikeastaan ihan kivakin että lapset menevät myöhempään nukkumaan illalla, tai varsinkin että heräävät myöhemmin aamulla. Meillä nuorin on hassusti vaikein käännettävä, on niin rytminen luonne, kuten olen itsekin. Kuusivee on fysiikaltaan selvästi globetrotter, ei kärsi väsymyksestä eikä nukahtamisvaikeuksista.

Comments are closed.