Magic of light

Keväällä Suomi muuttuu aivan eri maaksi. Kadulla kävelee vastaan keltaisia housuja ja valkoisia tennareita, punaista huulipunaa, ballerinoja ja itsenäisiä hymyjä. Mustan- ja harmaanmuodottomat pomppatakkimöykyt ovat kuin vierineet luoliinsa piiloon. On kuin valo olisi tönäissyt menninkäiset tieltään tullessaan ja tuonut Pohjolaan maailman: Kepeyden ja värit, sykkeen, lämmön ja elon.

Tämä on se mitä maailmalta täällä kaipaan. Se mitä suomalainen maailmalta eniten hakee: Valo.
Amsterdamin valon tahtiin pirskahteleva katuelämä ja lasten iloiset äänet. Kentuckyn ihmeellinen taivaan ja mielen loiste.

Onhan ihanaa, että elämässä on pimeys, sillä muuten ei voisi nähdä valoa.
Maailmassa pimeys ja valo, kuten päivässä aamu ja ilta, elämässä ilo ja suru.
Kai meissä jokaisessa suomalaisessa on sekä päivänsäde että menninkäinen.


Spring turns Finland into a different land. Yellow trousers and white sneakers pass by on the streets with pink lipstick, ballerinas and independent smiles. The black and grey shapeless coat lumps have rolled to hide in their caves. It is like the light has scared the goblins away and brought the world to the North: Levity and color, beat, warmth and life.

This is what a Finn mostly travels after, this is what I miss the most from the world: Light. Amsterdam street life with children’s joyous voices in the tempo of light and the wondrous shine of Kentucky sky and mind.

It is a blessing that there is darkness, as other wise one might not see light.
Darkness and light, like morning and night,
like sadness and joy in life.
A little goblin as well as a sunray fairy lives in all of us northerners, I believe.

2 thoughts on “Magic of light

  1. Aivan totta! Vajaan vuoden täällä asunut jenkkikaverini kommentoi taannoin hämmentyneenä, kuinka Suomen meno muistuttaa kovasti maanis-depressiivisyyttä. Ehkä, mutta onhan tämä loppukevään maniavaihe vaan niin ihanaa, että sen vuoksi kestää melkein puolen vuoden mökötyksenkin.

    1. Kyllä säällä ja etenkin valolla on suuri vaikutus ihmiseen. Ihana toi kestää ‘melkein’ 😊

Comments are closed.