Childhood stories last a lifetime

“Äiti kerro vielä se tarina kun minä synnyin ja huusin kamalasti! Kerro sekin kuinka minä pienenä harjoittelin kuperkeikkaa! Muistatko äiti kuinka me tehtiin lumilyhtyjä maalla ja Famo veti minua rattikelkassa? Kerro se kun sinä kävit pienenä kerhossa! Kerro kuinka pääsit liian pienenä maailmanpyörään Linnanmäellä!”

Lastemme lempitarinat liittyvät tällä hetkellä heidän omaan vauva-aikaansa ja meidän vanhempien lapsuustarinoihin. Heistä on jännittävää ajatella että vanhemmat ja isovanhemmatkin ovat olleet joskus lapsia. Ehkä se liittyy heidän ajantajunsa kehittymiseen.

Lapsuuteen on ladattu niin paljon odotuksia, koska lapsuus on elämän perusta ja muistot säilyvät läpi elämän. Meidän nykyvanhempien elämä on hyvin lapsi- ja lapsuuskeskeistä ja ehkä sillä on jotakin tekemistä sen kanssa että perhe perustetaan yhä myöhemmässä iässä, tietoisempana oman lapsuuden perinnöstä ja muistoista.

Tässä lapsuuden ja vanhuuden laajassa välimaastossa mietin että missä vanhuutta muistellaan? Kuka vanhuutta sitten muistelee?

Childhood


“Mommy please tell the story how I was born and screamed so loud! Tell again how I practiced somersaults so much! Remember how we made snow lanterns and Grandmother pulled me in sledge? Please tell again how you went to kids club across the street! Tell how you were too young to go to Ferris wheel but still went!”

My kids’ favorite stories include everything and anything about their own baby times and their parent’s childhood. The thought that parents and even grandparents were children once, is exciting to them. Maybe it has something to do with their development in grasping time.

Childhood is loaded with so much expectations because it is the foundation of one’s life and makes memories that last a life time. Modern parenting is very child-centered too, and maybe that has to do with the fact that we have kids later and later, closer to our midlife years when we acknowledge the heritage and memories of our own childhood more consciously.

Swimming here in the lukewarm waters of the large sea between childhood and old age makes me wonder where is old age recollected? Who looks back to the late days of life?

2 thoughts on “Childhood stories last a lifetime

    1. Ihana! Kasvu on nopeaa, ihan viime viikolla sitä oltiin paljon pienempiä, ainakin tuossa iässä 🙂

Comments are closed.