Pari riviä elämästä – Tällaista ajattelin tänään

Elämä ei ole lineaarista. Se pompsahtelee ajassa; menee yhtä varmasti aina välillä alamäkeen kuin ylämäkeenkin. Tästä kun päästään, tulee tuota ja sitten taas tätä. Parempi käyttää aikansa oppimalla purjehtimaan ja nauttimalla purjeiden reivaamisesta ja solmujen solmimisesta, kuin pyytelemällä myötätuulta.


Ihmiset eivät ole rationaalisia eivätkä koskaan tietynlaisia. Kukaan ei ole aina kiltti, aina töykeä, koko ajan vahva tai ikuisesti epäonnistuja. Ihminen on paitsi perimänsä ja kokemansa summa, myös tilanteen palvelija. Ihminen on yhtä kompleksinen kuin elämäkin. Aivojen ei ole tarkoituskaan ymmärtää näitä, vaikka mieli tahtoisi yksinkertaistaa ja luokitella.


Kenenkään elämä ei pinnan alla ole sen ihmeellisempää tai smoothimpaa kuin toisenkaan, vaikka instagramissa kuvat olisivat minkälaiset. Elämä itsessään on kyllä ihmeellistä ja paljon satumaisempaa kuin kuviin koskaan pystyy taltioitumaan.